Gökçek: Zammı uygulayan servislerin ruhsatını iptal ederiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2005 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, servis araçlarının taşıma ücretlerine yapılan zammın, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) onayı olmadan geçerli olmasının yasa gereği mümkün olmadığını ifade ederek, "UKOME'nin onaylamadığı bu zammı uygulayan servis araçlarının ruhsatını iptal ederiz" dedi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Temmuz 2004 tarihli 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile her türlü toplu taşıma ve servis araçlarının bilet, ücret ve taşıma tarifelerini belirleme yetkisinin büyükşehir belediyelerine verildiğini anımsattı.

Gökçek, "Yasa'da, servis araçlarında ücret tarifesi belirleme yetkisinin açıkça büyükşehir belediyesinde olduğu belirtilmiştir. Yasanın 9. maddesinde de, bu hizmetlerin bir koordinasyon içinde yürütülmesi için büyükşehir belediyesinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurması hükmü yer almaktadır. Bu durumda, Servis Araçları Odası'nın UKOME'nin bilgisi olmadan, onayı bulunmadan servis ücretlerine zam yapması mümkün değildir. Servis odası yöneticileri, servis ücretlerini artırma yetkilerinin kendilerinde olduğu yönündeki açıklamaları ile suç işlemektedirler. Alınan zam kararı yasal değildir. Her kurum ve kuruluşun yetkilerini bilerek hareket etmesi gerekir. Hiç kimse yasaların üstünde değildir ve kendi kendine zam yapamaz. UKOME'nin onaylamadığı bu zammı uygulayan servis araçlarının ruhsatını iptal ederiz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber